15 mai

Lista „neagră” a Recensămîntului populaţiei şi al locuinţelor în RM

La sfîrşitul a două săptămîni de desfăşurare a Recensămîntului populaţiei şi al locuinţelor în RM, Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” va prezenta lista completă a încălcărilor efectuate în procesul de recenzare. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii Mişcării, în cadrul unei conferinţe de presă.

După cum comunică TRIBUNA, activiştii condamnă modul în care autoritățile desfășoară Recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor în Republica Moldova. „Deși acesta a început de cîteva zile doar, au fost înregistrate deja zeci de încălcări: numărul insuficient al recenzorilor, lipsa totală de pregătire a acestora, recenzori afiliați politic, notarea cu creionul a răspunsurilor și rescrierea lor ulterioară cu pixul sînt doar unele dintre acestea”, se menţionează în lista preliminară prezentată.

Anatol Ursu, copreședintele Mișcării, a spus că tinerii monitorizează atent procesul de desfășurare a Recensământului și notează toate abaterile care se produc zi de zi în toate localitățile din Republica Moldova.

Totodată, „Tinerii Moldovei” îndeamnă cetăţenii RM care depistează încălcări să îi contacteze.

Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” s-a lansat acum cîteva săptămîni şi are peste 1000 de voluntari înregistrați oficial. Mişcarea a desfăşurat recent campania „Vorbim românește, suntem români”, axată pe recensămîntul din acest an.
click