26 septembrie

Ana Guțu cere ca Renato Usatîi să fie cercetat penal

Deputata din partea Partidului Liberal Reformator Ana Guțu a expediat un demers procurorului general și directorului CNA, prin care cere anchetarea acțiunilor pre-electorale ale lui Renato Usatîi. Guțu afirmă că activitățile omului de afaceri trebuie investigate sub aspectul acțiunilor de spălare a banilor și finanțarea partidului din exterior.

„Sesizez instituția în vederea demarării unei anchete penale și administrative pe numele lui Renato Usatîi, verificînd astfel legalitatea activităților sale pre-electorale, prin organizarea de concerte însoțite de coruperea cetățenilor, cu utilizarea banilor cash. Vă rog să investigați dacă aceste activități, coroborate cu dubla cetățenie a lui R.Usatîi, sînt conforme legislației Republicii Moldova”, se arată în demersul Anei Guțu.

Deputata a făcut referire în cererea expediată la articolul 243 din Codul penal, care se referă la spălarea banilor, articolul 352 – Falsul în declarații, la Legea cu privire la partidele politice, precum și articolul 48 din Codul contravențional – Folosirea în alegeri sau la referendum a fondurilor venite din străinătate sau a fondurilor nedeclarate public.
link