13 octombrie

AMBASADA SLOVACIEI VA ACHITA PROTEZAREA PARTICIPANŢILOR MOLDOVENI AI RĂZBOIULUI DIN AFGANISTAN

Ambasada Slovaciei va achita protezarea a patru-cinci locuitori ai Moldovei – participanţi ai războiului din Afganistan. Anunţul a fost făcut miercuri, la întrevederea cu veteranii la primăria Chişinăului, Ambasadorul Slovaciei în Moldova, Robert Kirnag.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a menţionat că „proiectul este în stadiu de pilot şi este realizat de Ambasadă în comun cu primăria”.

Kirnag a menţionat că deseori se interesează de viaţa militarilor „astfel a şi aflat de militarii care locuiesc în Moldova şi necesită protezarea mâinilor sau picioarelor”.

„Oamenii nu au ales la care război să participe, eu nu au dorit să participe, dar aşa s-a primit, şi acum ei au nevoie de ajutor”, a spus Ambasadorul.

El a menţionat că „în Slovacia militarii vor fi protezaţi, iar în timp ce vor fi luate măsuri şi confecţionate protezele, ei îşi vor putea întrema sănătatea în sanatorii”.

Kirnag speră că „proiectul va fi unul de succes şi pe viitor pentru tratament şi protezare vor putea veni mai mulţi militari, ca şi în Ucraina, unde proiectul este desfăşurat pe parcursul a câţiva ani”.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus că „primăria Chişinăului îşi va asuma cheltuielile pentru deplasarea până în Slovacia şi înapoi”.
link