21 martie

Timofti VS Marinuță. Fostul ministru al Apărării comentează acuzațiile șefului statului

Președintele țării, Nicolae Timofti, îl acuză pe fostul ministru al Apărării că ar fi spus presei mai multe neadevăruri legate de motivele care au stat la baza cererii sale de demisie. Șeful statului a declarat că Marinuța a dat dovadă de „lipsă demnitate de general”.

La scurt timp, fostul ministru al Apărării comentează acuzațiile aduse de către șeful statului la adresa lui, informează UNIMEDIA.

„Conform normelor democratice, dar și principiilor demnității ofițerești, În momentul în care am constatat o divergență profundă cu Comandantul Suprem asupra aprecierii stării actuale dar și planurilor de viitor ale Armatei Naționale, am considerat onorabil să-mi dau demisia. Lucru firesc în orice stat democratic cu o cultură politică dezvoltată. Cu regret, în discuțiile, care au început recent, șeful statului a expus viziuni, aprecieri și opinii pe care le consider ca fiind insuficient documentate.

În mod sigur, cineva l-a consiliat greșit. Cu toată stima și respectul față de instituția Prezidențială nu pot să fiu de acord cu abordarea simplistă și metoda atacului la persoană, aleasă de această instituție pentru a comenta circumstanțele plecării mele din funcția de Ministru al Apărării. Nu-mi permit deocamdată să dau replica meritată acestor declarații, dar onoarea militară mă obligă, cel puțin, să nu las acest deparaj fără atenție”, a scris pe pagina sa de Facebook, Vitalie Marinuță.

Potrivit fostului ministru, subiectul dat trebuie să fie neapărat discutat în public, însă nu în condițiile actuale de tensiune internă și regională. „Actualmente, este necesar de concentrat toate eforturile pentru a asigura în continuare buna funcționare și dezvoltare a sistemului național de apărare, scop pentru realizarea căruia atât eu, cât și echipa ce am avut onoarea să o conduc au lucrat eficient pe parcursul ultimilor patru ani. Restul mai târziu”, a conchis Marinuță.
click