08 decembrie

BLOCUL ELECTORAL „ALEGEREA MOLDOVEI – UNIUNEA VAMALĂ” A SOLICITAT CEC DESFĂŞURAREA ALEGERILOR REPETATE ÎN RUSIA

Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” a solicita vineri, într-o acţiune de protest la Comisia Electorală Centrală (CEC) desfăşurarea alegerilor parlamentare repetate în Rusia.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, circa 20 de oameni au scandat lângă clădirea CEC „Cerem desfăşurarea alegerilor repetate!”, „15 mii de-ai noştri în Rusia sunt poporul Moldovei!”.

Manifestanţii consideră că alegerile au fost ilegale, deoarece nu toţi cetăţenii Moldovei, aflaţi la muncă în Rusia, au avut posibilitatea să voteze.

De asemenea, ei afirmă că CEC nu a ţinut cont de numărul impunător al moldovenilor care lucrează în Federaţia Rusă şi au decis deschiderea a doar 5 secţii de vot, tot CEC a ignorat obligaţiunea instituţiei de a crea condiţii egale pentru alegători, indiferent în ce colţ a lumii nu s-ar regăsi. În legătură cu acest fapt, blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” s-a adresat la CEC cu solicitarea de a desfăşura alegeri repetate pentru moldovenii care muncesc în Rusia, astfel asigurând tuturor cetăţenilor dreptul al vot.

Potrivit datelor manifestanţilor, în Rusia locuiesc şi muncesc 700 mii de cetăţeni, pentru care au fost deschise cinci secţii de vot şi puse la dispoziţie 15 mii de buletine.
link