28 august

Tneretul din patru țări a dezbătut în Moldova respectarea drepturilor omului

În cadrul proiectului Erasmus Plus la Vadul lui Vodă a avut loc un youth exchange cu participarea a 33 de tineri activiști din Germania, Portugalia, Belarus și Republica Moldova pe tema „Pledează pentru drepturi” (Speak up for rights).

Corespondentul agenţiei „INFOTAG”, care a participat la training, a relatat că participanții au discutat despre respectarea drepturilor omului, egalitatea de gen, au vorbit despre țările lor și au împărtășit experiența.

Liderul echipei germane, președintele organizației non-guvernamentale (ONG) NaturKultur, Darko Mitevski, a remarcat că acest proiect are scopul de a uni activiști din cele patru țări, de a afla problemele drepturilor omului în fiecare țară, și să încerce să găsească soluții.

„De ce ONG-ul german este interesat de problemele legate de drepturile omului în Moldova mai mult decât majoritatea cetățenilor din Republica Moldova? Dezbateri și seminare comune vor ajuta activiștii să lupte pentru drepturile lor, în țara lor. Este naiv să presupunem că la finalul proiectului, participanții vor începe să schimbe lumea în bine, dar va afecta tinerii și acțiunile lor în viitor”, a spus el.

Liderul grupului din Moldova, reprezentant al Societăţii de Planificare a Familiei din Moldova (SPFM), Svetlana Toderaș, a remarcat faptul că în cadrul proiectului participanții au vizitat trei ONG-uri locale, care se ocupă de protecția drepturilor omului și a minorităților sexuale, și anume - Amnesty International, Gender Doc-M, și Youth peer network.

Proiectul a fost realizat în perioada 16-25 august.
www.infotag.md