11 iulie

Circulaţia microbuzelor de rută este din nou paralizată. Şoferii de maxi-taxi continuă greva

Circulaţia microbuzelor de rută a fost şi astăzi paralizată. Oamenii au stat în staţii minute în şir pentru a prinde un loc în autobuze sau troleibuze. Transportul public a fost luat cu asalt, după ce mai mult de jumătate din şoferii de maxi-taxi au intrat în grevă generală. Ei spun că îşi sistează activitatea până când nu vor fi auziţi de autorităţi, si cer majorarea taxei de călătorie.

Protestatarii intenţionează să meargă astăzi în audienţă la primarul general.

Primăria a suplinit numărul troleibuzelor şi autobuzelor de rută, iar o parte din itinerariile transportului public a fost prelungită. Chiar şi aşa, în orele de vârf staţiile de aşteptare au fost supraaglomerate.

Primarul capitalei i-a invitat la masa de negocieri pe administratorii de rută. Părţile s-au întrunit în după-amiaza zilei de joi.

Şedinţa a durat circa patru ore.

S-au întâlnit administratorii de rută, primarul Dorin Chirtoacă şi reprezentanţii direcţiei transport.

Administratorii spun ca şoferii au organizat greva de sine stătător şi că nu vor ieşi pe linie până nu se va majora tariful.

Dorin Chirtoacă a spus că de o majorare a tarifului nici nu poate fi vorba, iar schimbarea ar trebui începută pe interior.

Lipsa maxi-taxiurilor în unele sectoare ale capitalei a adus profituri parcului de troleibuze. Potrivit directorului, Gheorghe Morgoci, dacă în mod obişnuit pe zi întreprinderea avea încasări de circa 260 de mii de lei, ieri veniturile au depăşit 320 de mii de lei. сlick