13 octombrie

EDITURA GERMANĂ SPRINGER A EDITAT O MONOGRAFIE REDACTATĂ DE UN SAVANT MOLDOVEAN

Editura germană Springer a scos de sub tipar monografia colectivă „Fizica inelelor cuantice”, sub redacția membrului de onoare al Academiei de Științe a Moldovei (ALM), Vladimir Fomin.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la surse din AȘM, monografia care descrie inelele cuantice, expune bazele fundamentale ale dezvoltării dispozitivelor noi, rentabile și cu o productivitate înaltă în domenii legate de nanoelectronică, optoelectronică, spintronică și procesarea cuantică a informațiilor.

În lucrul la cartea cu 489 de pagini au participat 57 de savanți de la diferite universități ale lumii, care consideră că lucrarea va avea un impact important asupra dezvoltării tehnologiilor în viitor.

În opinia autorilor, cartea reflectă elaborările inovative de ultimă oră în fizica teoretică și experimentală a inelelor cuantice, bazate pe metodele și procedeele cele mai avansate.

Cartea este disponibilă în limba engleză și poate fi comandată pe site-ul editurii. Prețul constituie 107 euro.

„INFOTAG” precizează: Doctorul habilitat Vladimir Fomin este un fizician cunoscut, care și-a realizat cercetările în Moldova, dar și la alte universități ale lumii, inclusiv în Belgia, Germania, Olanda, Rusia. Este autorul a două monografii, 10 brevete, 171 de articole științifice și 279 de referate la conferințe internaționale.
link