13 iunie

Deputatul care știe cât costă un test la BAC

Deputatul PCRM, Inna Șupac, a declarat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului că se cunoaște cât costă obținerea prealabilă a testului de la examenele de Bacalaureat. Potrivit ei, în schimbul sumei de 500 de euro, orice elev poate să-și procure cu o zi înainte subiectele la BAC.

Deocamdată, aceasta s-a limitat doar la declarații politice în cadrul plenului Parlamentului și nu a sesizat organele competente.

„Este cunoscut faptul că orice doritor poate să-și procure conținutul testului de Bacalaureat, la orice subiect, cu o zi înainte de examen. Este cunoscut faptul că acest serviciu costă 500 euro pentru un test de BAC. Este cunoscut faptul că în această șmecherie sunt implicați colaboratori ai Ministerului Educației”, a declarat comunista.

În context, aceasta a spus că instalarea camerelor video, detectoarelor de metale și a altor aparataje tehnice nu-și au rostul și a reiterat propunerea ca acestea să fie excluse din centrele de BAC.

„Dacă vreți să luptați cu corupția, mai întâi alungați funcționarii corupți. Aduceți în fața legii conducătorii Ministerului Educației implicați în șmecherii cu procurarea autobuzelor școlare”, a insistat Șupac.

UNIMEDIA a contactat reprezentanții Centrului Național Anticorupție pentru a vedea dacă deputata a depus vreo sesizare în acest sens, prin care să solicite investigarea acestei situații. Purtătorul de cuvânt al CNA Angela Starinschi ne-a comunicat că orice deputat are dreptul să vină cu o interpelare prin care să solicite organelor de drept investigarea unor astfel de cazuri, însă Inna Șupac nu a făcut asemenea demersuri.
click